Van rups naar vlinder

Transformatie

Het begin – de rups

Ruim twee jaar geleden maakte ik de keuze om voor mezelf te beginnen. Een eigen praktijk waarin ik mensen begeleide naar een gezonde leefstijl. Ik ging aan het werk als voedingsdeskundige. Al gauw merkte ik dat er mensen in mijn praktijk kwamen die wilden afvallen. Veelal mensen die al zoveel geprobeerd hadden en het niet lukte. Door de vele coaching gesprekken merkte ik dat voeding niet op zichzelf staat. Ik werd me bewust van het feit dat afvallen een gevolg is van een leven in balans. Dit was mijn insteek en ging hier achter staan. Maar toch voelde ik dat dit nog niet het eindstation was. Ik was trots op wat ik deed en dat merkte ik ook aan terugkoppeling van mijn cliënten.

De tussenstap – de cocon
Ik bleef me ontwikkelen en er kwamen steeds meer verschillende type cliënten op mijn pad. Eetproblematiek, vermoeidheid, lichamelijk disfunctioneren, traumaverwerking, zomaar een aantal casussen waar ik mee aan het werk ging. Contact met het Roessingh, het UWV, een arbeidsdeskundige, ja, dit was leuk! We gingen meer de diepte in en ik mocht aan de zijlijn meelopen in het proces. Een aantal van deze cliënten zag ik al bijna een jaar. Het gegeven dat iemand jou in vertrouwen neemt en je mee laat wandelen in zijn proces….. dat was wat ik wilde. Toch bracht deze fase van verandering ook wel wat onrust met zich mee. Onze jongste zoon was 3 jaar en bracht nog vele uren samen met mij door. Dat vond ik fijn, maar ook wel eens lastig. Juist omdat ik bezig was met deze transformatie van LaVie. Aan de ene kant wilde ik al mijn liefde en energie geven aan mijn gezin, maar aan de andere kant wilde ik ook zakelijk groeien. Deze lat legde ik dus redelijk hoog voor mezelf. Werken tussen het middagslaapje door, om vervolgens weer blij op het schoolplein te staan. Dat lukte me niet altijd hoor. Maar toch zette ik door. Gelukkig beschik ik over een dosis discipline en daadkracht. Ik volgde een nieuwe opleiding, ging naar lezingen en verdiepte mij in HSP (Hoog Sensitief Persoon). Hier ging een wereld voor mij open. Wat herkende ik mezelf in dit stuk zeg. Ik ging het niet meer als last zien maar als mijn eigen, unieke talent.

Het nu – de vlinder
Ik bracht LaVie steeds meer onder de aandacht binnen het bedrijfsleven. Ik heb menig kopje thee gedronken en uitgelegd waar ik me mee bezig hield. Zo kwam ik in contact met het Medisch Spectrum Twente (MST). Zij waren zo enthousiast over mijn unieke manier van werken dat ik al vrij snel twee trajecten aangeboden kreeg. Heel fijn, dit leek wel een droom die uitkwam. Daarnaast werk ik samen met Duchatteau, een re-integratie bureau. Ik merkte dat ik het heel fijn vond om binnen een bepaalde tijd, mensen in beweging te krijgen. De reacties waren ook erg positief. In mei staat ‘de dag van het werkplezier’ gepland, een prachtig evenement in Enschede. Hier kunnen mensen met mij speeddaten voor een numerologieconsult. Door numerologie kun je op een eenvoudige manier je talenten en karaktereigenschappen boven tafel krijgen. Dit is waar mijn hart ligt. Het is een prachtige methode om inzicht te krijgen in mijn cliënten maar ook om hen zelf inzichten te geven in zichzelf.

Ik gebruik weleens de metafoor van de jas. Deze paste in het begin prima, maar nu is de jas op maat gemaakt. Prachtige versieringen, mooie kleuren definiëren mijn bloeiende praktijk.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *